TTO en gymnasium

Mendel-Juniorcollege TTO en gymnasium

TTO+gym gekniptHet Mendel-Juniorcollege TTO en gymnasium is toegankelijk voor leerlingen van basisscholen in de omgeving van het Mendelcollege en is bedoeld voor leerlingen in groep 8 die geïnteresseerd zijn in tweetalig onderwijs (TTO). We hebben dit jaar een programma voor TTO havo-atheneum en voor TTO atheneum/gymnasium.

Programma TTO atheneum/gymnasium
De leerlingen maken kennis met Engelstalige lessen bèta (mathematics, geography, physics), kunst (arts) en sport (physical education). Daarnaast is er een kennismakingsprogramma met de klassieke talen Latijn en Grieks.
De colleges worden aangeboden op twee aanééngesloten middagen (dinsdag, woensdag) en zijn bedoeld voor leerlingen met een vwo-advies en/of deelnemers aan de plus-klas.

Programma TTO havo-atheneum
De leerlingen maken kennis met Engelstalige lessen bèta (mathematics, geography, physics), kunst (arts) en sport (physical education).
De colleges worden aangeboden op twee aanééngesloten middagen (dinsdag, woensdag) en zijn bedoeld voor leerlingen met een havo of havo-vwo-advies.

tto2

De lessen worden verzorgd door TTO-docenten in de vaklokalen van het Mendelcollege.

De deelnemende basisscholen vaardigen leerlingen af. Het is niet mogelijk om individuele leerlingen hiervoor aan te melden.

Lees meer over tweetalig onderwijs en gymnasium.

Tweetalig onderwijs

Tweetalig onderwijs

Gymnasium

Gymnasium

Ontdek je talenten