Robotica

Mendel-Juniorcollege Robotica

Beeldmerk robotica

Science en Techniek Club

De Science & Techniek Club (S&TClub) is op de woensdagmiddag toegankelijk voor leerlingen van tien basisscholen in de omgeving van het Mendelcollege. Voor enkele leerlingen uit groep 7 is er de uitdaging 'Dansen met de robot' en voor leerlingen uit groep 8 'Redden'. De teams doen mee aan de regionale wedstrijd op het Mendelcollege en de twee beste teams mogen door naar het NK Robocup-junior op de TU Delft.

beta

De S&TClub bestaat al weer tien jaar. Hij is ontstaan uit een subsidie van het platform betatechniek. Hierbij was samenwerking tussen basisonderwijs, voortgezet onderwijs en universiteit een vereiste. Het is duidelijk dat de doelstelling gelukt is, want de samenwerking bestaat nog steeds.

De leerlingen van groep 7 bouwen twee robots met K’nex en Lego, en op een door Tata steel en Eriks ontwikkelde bodemplaat. De robots gaan samen een avontuur beleven. Na de cursus worden de robots aangekleed en afgemaakt op de basisschool waarbij ook decors, muziek en animaties verwerkt mogen worden. 

Aan het einde van de cursus laten de leerlingen zien wat ze in de cursus geleerd hebben en wat ze er daarna op school van gemaakt hebben. Dit spektakel trekt een aula vol sympathisanten.

De leerlingen in groep 8 bouwen van Lego een robot die niet groter mag zijn dan 22 cm. Deze robot doet de wedstrijd 'Redden'. Gaande de cursus krijgen ze steeds minder les en uitleg en moeten ze de problemen zelf oplossen. Vooral de uitdaging om met de ultrasoonsensor het 'blikje uit het moeras te redden', is erg lastig. 

Lees meer over robotica op het Mendelcollege.

Robotica

Robotica

Bèta Jet-Net

Girlsday Tata Steel

Girlsday Tata Steel

Ontdek je talenten